Legenda spune că Zeița Râzboiului a salvat cerul cu 1000 de ani în trecut, într-o luptă mortală împotriva demonului. Amândoi au căzut din cer și au dispărut din lume. Chu Xuanji s-a născut în lume fără cele șase simțuri, ceea ce o face destul de neștiutoare și neputincioasă.

Turneul Zanhua are loc în cadrul sectei Shaoyang, iar liderul Chu Lei are două fiice – fiica sa cea mare Chu Linglong, pe care se bazează, și fiica cea mică Chu Xuanji, care este leneșă și oribilă în artele marțiale. Când Yu Sifeng și Chu Xuanji se întâlnesc din întâmplare, se împrietenesc. Yu Sifeng se îndrăgostește de Xuanji, în ciuda consecințelor dure pe care trebuie să le suporte, deoarece discipolilor de la Palatul Lize le este interzis să se îndrăgostească.

În urma unei dispute între alți discipoli, Chu Xuanji este rănită, iar cei doi tineri se despart.

Pentru a înrăutăți situația, Yu Si Feng este blestemat cu o vrajă care îl obligă să poarte o mască ce va cădea doar dacă va găsi dragostea adevărată.

Dar, patru ani mai târziu, drumurile lor se intersectează din nou, iar cei doi încep să afle încet că trecutul lor (precum și viitorul lor) ar putea fi întrepătruns, iar forțele cerești sunt foarte interesate de soarta lor.

Acest serial a fost adaptat după un roman numit “The Glass Maiden”, scris de Shi Si Lang.

“Dragoste și răscumpărare” este un serial dramatic chinezesc din 2020, care a fost co-regizat de Yin Tao și Mai Guan Zhi.

Traducerea: Gian