Pe un tărâm din altă lume, Școala Yan Shan este o sectă de tineri războinici ucenici care au jurat să își protejeze poporul. Toți sunt bărbați și își trăiesc viața conform unui cod de conduită strict, care le cere să fie mereu corecți și integri. Din numărul lor fac parte Zhao Xing Mu (Alen Fang), primul frate senior al Școlii Yan Shan, precum și Gu Yu Lang (Feng Ming Chao), al doilea frate senior al Școlii Yan Shan. Tot la școală se află și Jun Wei Qi (Ma Wen Yuan), un frate mai mic, binevoitor, dar lipsit de experiență.

Totuși, școala are un dușman de moarte – opusul său polar, Școala Bai Hua. Această școală este formată numai din femei și este condusă de prima și cinstita soră senior Yue Qing Qiu (Liu Ling Zhi). Alături de ea se află Yu Ling Long (Flora Dai), neînfricată a doua soră senior a școlii Bai Hua, și energica Li Yi Xin (Su Xiao Tong), cea mai tânără soră a școlii Bai Hua. Această sectă trăiește, de asemenea, după propriul său cod de conduită strict și, în mod similar, antrenează ucenici care să folosească artele marțiale pentru a proteja oamenii de rând. În mod tradițional, cele două școli se țin departe una de cealaltă.

Dar atunci când circumstanțele le forțează să intre în contact mai strâns una cu cealaltă, Cupidon începe să facă ravagii cu regulile respective ale școlilor. Ar putea oare atracția romantismului să-i facă pe acești rivali înverșunați să lase deoparte regulile lor rigide… și chiar să stârnească dragostea?

Această dramă s-a bazat pe o serie de benzi desenate cu același nume, care a fost difuzată în serial din 18 septembrie 2015 până în 30 septembrie 2018.

“Legenda lui Yan Shan și Bai Hua” este un serial de dramă chineză din 2023 care a fost regizat de Li Xiao Jiang.

Traducerea: Carmina