Cu zece mii de ani în urmă, Zeul Războiului, Jiu Chen (Chang Chen), a luptat cu un vajnic lord al demonilor într-o luptă atât de intensă, încât l-a împins până la limita extremă a limitelor sale. Disperat să salveze lumea de răul atotcuprinzător al stăpânului demonilor, Jiu Chen a luptat cu toată puterea sa și, în cele din urmă, a reușit să-l închidă definitiv pe demonul infect.
Epuizat după victoria sa, Zeul Războiului a căzut într-un somn adânc, somnul său fiind o garanție pentru oameni că sunt în siguranță. Și așa au fost până când tânăra fecioară zână, Ling Xi (Ni Ni), îl trezește din greșeală din somnul său.
În ciuda iritației sale de a fi deranjat, Jiu Chen nu se poate abține să nu remarce frumusețea fecioarei. Îndrăgostiți încă de la început, cei doi se îndrăgostesc curând, dar fericirea lor împreună este de scurtă durată. Născută cu o miasmă malefică ce îl poate elibera pe stăpânul demonilor din pecetea lui Jiu Chen, Ling Xi este întruchiparea vie a tot ce este rău în lume; însăși existența ei, o amenințare periculoasă pentru lume.
Încurajat de zei să pună capăt suferinței lumii înainte ca aceasta să înceapă, Jiu Chen are în față două opțiuni: să o salveze pe femeia pe care o iubește sau să lase lumea să cadă în întuneric. Forțat să ia o decizie imposibilă, Jiu Chen se luptă cu destinul său, știind că, indiferent ce va alege, soarta lumii se află doar în mâinile sale.
“Dragoste și destin” este o dramă romantică istorico-fantastică din 2019, regizată de Lin Yu Fen.

Traducerea: Gian