Supranumită Ishiko pentru că este încăpățânată, Ishida Shoko, în vârstă de 28 de ani, a absolvit cu cea mai bună notă la facultatea de drept a Universității din Tokyo, dar a picat de patru ori examenul de avocat. Deși le spune celor din jur că nu este vorba de faptul că nu poate deveni avocat, ci că nu ar trebui să o facă, Ishiko renunță la examenul de barou de teamă că va pica din nou. Ea a lucrat ca asistent juridic la cabinetul de avocatură al tatălui ei, Wataro.

Haneoka Yoshio, în vârstă de 34 de ani, un absolvent de liceu care a renunțat la universitatea din SUA după șase luni și a petrecut mai mulți ani rătăcind prin țară, a trecut examenul de avocat din prima încercare datorită memoriei sale fotografice. El se declară Haneo cu o personalitate ușoară ca o pană și se autodefinește ca fiind un avocat neconvențional și talentat. În realitate, îi lipsește abilitatea de a reacționa la situații, iar șirul gândurilor sale se oprește brusc atunci când se întâmplă ceva neașteptat.

Cei doi, cu propriile complexe de inferioritate, sunt puși împreună atunci când Haneo face cunoștință cu tatăl lui Ishiko și vine la cabinetul de avocatură.