Prințul moștenitor Xiao Ding Quan(Luo Jin) și-a pierdut mama și sora la o vârstă fragedă, iar tatăl său, împăratul, este distant față de el, deoarece este susținut de unchiul său matern, generalul Gu, și de armata pe care acesta o controlează. El trăiește în cumpănă, temându-se să nu-și piardă cei câțiva oameni care îi sunt apropiați.

Tatăl său este o figură formidabilă pe care o respectă și de care se teme în același timp. Chiar dacă se străduiește să primească dragostea și aprobarea acestuia, se teme și de inevitabila dezamăgire zdrobitoare în caz de eșec.
Prințul întâiul născut Qi are planuri pentru tron și conspiră împotriva lui Ding Quan cu ajutorul socrului său, puternicul cancelar Li Bai Zhou. Aceștia provoacă răul oamenilor pe care îi prețuiește și adâncesc prăpastia dintre împărat și Ding Quan.
Învățătorul Lu Shi Yu, care este puternic influențat de valorile confucianiste, este o figură paternă pentru Ding Quan. El îl cheamă pe studentul său Lu Ying înapoi în capitală cu intenția de a o recomanda pe fiica acestuia, Wen Xi(Li Yi Tong), pentru a deveni prințesă moștenitoare, astfel încât să-l ajute pe Ding Quan să obțină un aliat integru și de încredere la curte.

Ding Quan și Wen Xi se întâlnesc din întâmplare când fratele ei are probleme și dezvoltă o admirație reciprocă, deși Ding Quan nu a văzut niciodată cum arată ea.

Când tatăl și fratele lui Wen Xi sunt aruncați în închisoare, Wen Xi merge sub acoperire ca menajeră în reședința prințului moștenitor pentru a-i ajuta. În acest proces, ea îl sprijină în liniște pe Ding Quan să rezolve două cazuri.

Împreună, cuplul reușește să îndrepte cazul tatălui și fratelui lui Wen Xi și să-i aducă pe răufăcători în fața justiției.

Ei sunt unul pentru celălalt un stâlp de susținere, în timp ce înfruntă pericolele și fac sacrificii pentru a aduce pacea în țară.

Traducerea: Gian