Heavenly Sword and Dragon Slaying Sabre este un serial de televiziune wuxia chinezesc din 2019, adaptat după romanul The Heaven Sword and Dragon Saber de Jin Yong. Publicată inițial în ziare între 1961 și 1963, povestea a fost revizuită de două ori; o dată în 1979 și a doua oară în 2005. Acest remake se bazează în principal pe cea de-a treia ediție a romanului. Serialul este prima adaptare care a fost lansată ca serial web și a fost difuzat pentru prima dată pe Tencent în China la 27 februarie 2019.

Acesta este ultimul capitol al trilogiei care a început cu Legenda Eroului Condorului și a continuat în Întoarcerea Eroului Condorului. Sabia Cerului și Sabia Dragonului are loc aproape 100 de ani după evenimentele din Întoarcerea Eroului Condorului într-o China condusă de Dinastia Yuan mongolă.

Legenda spune că cine obține Sabia Cerului și Sabia Dragonului poate stăpâni lumea. Zhang Wuji a rămas orfan la o vârstă fragedă din cauza unor scheme de a descoperi secretele acestor două arme. În ciuda preferinței sale pentru o viață non-violentă, Wuji se găsește implicat în luptele pentru putere și trebuie să lupte pentru a se salva pe sine și pe cei dragi.

Traducerea: Gian