Odată cu prăbușirea Canalului de Vest, capitala Yong’an a fost imediat scufundată în haos. Învinuit pentru prăbușire și pentru haosul care a urmat, ministrul lucrărilor, Shen Wen Qi, a fost întemnițat din ordinul împăratului. Nu s-a mulțumit doar cu destituirea ministrului Lucrărilor, împăratul a ordonat și ruinarea gospodăriei acestuia.

Forțate să plece din casa lor, fiicele lui Shen Wen Qi, Shen Ran (Xia Nan) și Shen Zhen (Ouyang Nana) au fost reduse la sărăcie peste noapte. Având de îngrijit un frate bolnav, Shen Zhen a deschis un magazin de cosmetice în Chang’an pentru a le asigura traiul. Între timp, Lu Shi Yan (Jeremy Tsui), procurorul imperial responsabil cu investigarea podului prăbușit, este tulburat de vise recurente în care soarta unei femei misterioase se împletește cu a lui. Femeia, pe care este șocat să o descopere, este nimeni alta decât Shen Zhen.

Abordând-o pe Shen Zhen cu prudență, Shi Yan găsește în cele din urmă o modalitate de a lucra alături de ea pentru a elucida misterul din jurul cazului tatălui ei. Căutând adevărul împreună, sentimente neașteptate încep să înflorească între ei.

Va deveni afecțiunea lor crescută în mod constant unul pentru celălalt o cheie vitală în descoperirea adevărului sau va împiedica ancheta în curs?

Adaptată după romanul “Prima frumusețe a lui Chang’an” de Fa Da De Lei Quan, “Yong An Dream” este o dramă istorică chineză de dragoste și fantezie din 2024, regizată de Huang Bin, Deng Wei En și Chen Qiang.

Traducerea: Gian