Xue Fangfei (Wu Jinyan) este fiica unui magistrat bogat de la țară. Viața a tratat-o bine până când trădarea soțului a costat-o totul. După ce a fost salvată de Jiang Li (Yang Chaoyue), ea se întoarce în capitală cu ajutorul ducelui de Su, Xiao Heng (Wang Xingyue), pleacă în căutarea adevărului pentru a-și salva tatăl.

The Double este etichetat ca fiind o poveste de dragoste istorică, dar chiar și așa, primele fragmente ar trebui să vă dea o idee că nu este o poveste de dragoste obișnuită, prin vibrațiile mai întunecate pe care le transmite. Răzbunarea și justiția par a fi teme mari în joc aici, cu o doză mare de suspans presărat în special atunci când eroina se trezește că este îngropată de vie în timp ce trădătorul ei privește.

Între timp, salvatoarea ei, Jiang Li, este torturată și ostracizată pentru că este o “ucigașă de mamă și frați”. Xue Fangfei este “renăscută” cu noua ei identitate în familia Jiang și jură să-i facă să plătească pe toți cei care le-au provocat suferința. “Cerul este nedrept, așa că voi căuta personal să fac dreptate pentru noi”, spune ea.

Serialul “The Double” este adaptat după nuvela web ” Marriage of the Di daughter” unde Wang Xing Yue joacă rolul ducelui Su, pe care autorul îl descrie astfel în nuvelă : Ducele Su este un încântător demon, care umblă silențios în noapte, îmbrăcat în haine roșii de brocad, seducâd sufletele într o clipită. Are o privire zâmbitoare datorită zâmbetului din colțul gurii, dar care pare periculos. Are un mers relaxat dar grațios, ca și cum ai admira luna plină din mijlocul curții. Chiar dacă este frumos, are o frumusețe toxică și ursuză și ar fi bine să nu fie provocat.

Traducerea: Gian